Kampen

In de kampen van Kleurnest VZW werk ik met een kleine groep van maximum 14 kinderen binnen een leeftijdsgroep van 2,5 tot 10 jaar. Het werken met een kleine groep heeft als voordelen dat het kind zich gemakkelijker thuis voelt en niet overspoeld wordt door een grote massa aan kinderen. Hierdoor kan ik bovendien aan elk kind individuele aandacht geven en wordt de interactie tussen de kinderen bevorderd. De keuze voor een groep kinderen met zowel kleuters als lagere schoolkinderen laat toe dat de verschillende leeftijdsgroepen van elkaar kunnen leren.

In elk kamp wordt een mix van creatieve activiteiten, spelletjes en bewegingsactiviteiten, waaronder yoga, aangeboden en wordt er gewerkt rond een bepaald thema.

Creativiteit staat centraal in de kampen van Kleurnest. Elke dag doen we creatieve activiteiten. Maar ook stimuleer ik graag de creativiteit en fantasie door het aanbieden van open ended speelmateriaal. Dit is speelmateriaal waarmee op eindeloos veel verschillende manieren kan gespeeld worden zoals GRIMM’s, Stapelstein, Kapla, houten blokken, Duplo, wobbel, enz. Elk kamp heeft veel structuur, maar binnen die structuur is alles mogelijk. De kinderen mogen ten allen tijden zelf creëren met het creatief materiaal, iets uitvinden, voorstellen doen en niets moet. Ik geloof er echt in dat wanneer je kinderen de kans en de ruimte geeft helemaal zichzelf te zijn, er magische dingen gebeuren. En dit kan naar mijn mening enkel in een ongedwongen, warme en veilige omgeving, met inspirerende rolmodellen en materialen.

In de eerste jaren van Creanest liet ik mij inspireren door bestaande magische kinderverhalen, waarop de kampen gebaseerd waren. Heel af en toe schreef ik een eigen verhaal, vaak met Loeka de toekan in de hoofdrol. Door de positieve reacties van de kinderen en hun fantasie die de verhalen tot leven brachten, schrijf ik sinds 2020 de verhalen die ik gebruik op de kampen, zelf. In deze verhalen leren kinderen zichzelf, anderen en de wereld beter kennen. Het zijn lesjes in het leven, ‘levenskunst’: hoe kunnen we liefdevol met elkaar omgaan, wat kunnen we van elkaar leren, hoe kunnen we omgaan met onze emoties, enz.

De activiteiten starten om 09h00 en eindigen om 16h. Er is elke dag opvang voorzien vanaf 8h00 en tot 17h.

De kampen gaan door in het pittoreske Afsnee.
Wil je meer info omtrent de kampen? Bel dan naar +32 472 19 76 79 of stuur een mailtje naar kleurnest@gmail.com.
Wanneer je een tweede gezinslid inschrijft voor hetzelfde kamp, ontvang je 10% korting.
Inschrijven kan door ‘naam kind(eren)’ + ‘geboortedatum’ + ‘naam kamp’ te mailen naar kleurnest@gmail.com.
Hieronder vind je meer info over de kampen van Kleurnest vzw in 2024: